Látóképi csónakos pergető találkozó/verseny!

Kedves Sporttársak!

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy a Látóképi víztározó kezelőjétől engedélyt újra kaptunk egy csónakos, pergető találkozó/horgászverseny rendezésére. 

2019. december 15-e vasárnap 08:00-15:00.

Gyülekező: 07.00 órakor a Látóképi-víztározó strand részénél található sólyapályánál.

Csónakok vízre bocsátása ugyanitt.

Nevezési díj: 9.000 ft/csapat 

Szabályzat:

Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.

A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani. 

A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket. 

A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos! 

A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele. 

A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. 

Elektromos csónakmotor használata engedélyezett csak.

HALRADAR használata ENGEDÉLYEZETT!

A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőket terheli felelősség.

A kifogott halat mérését mindenki saját maga végzi, ezért mérőszalaggal rendelkeznie kell a részt vevő csapatoknak! A kifogott halat le kell fényképezni a mérőszalag mellett és a kezdéskor átadott mérőlapra rögzíteni kell!

Minden megfogott ragadozó hal számít, nincs alsó méretkorlátozás!

Nevezési feltétel: 

2019. évre érvényes állami horgászjegy.

Nevezni lehet személyesen a Debrecen Füredi úton lévő Dreamfish Horgászboltban, vagy telefonon:06/30 2073-833 (Parti Attila ), e-mail: partiattila@vipmail.hu, info@dreamfish.hu.

Nevezési díj befizetése a helyszínen!!!

Kérjük a nevezőket mindenképpen adjanak meg elérhetőséget.

Amennyiben a pálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (befagy), a versenyt nem tudjuk megtartani!

A tógazda kérése alapján a sólyapályához vezető úton figyelmesen, maximum 5 km/h óra sebességgel közlekedjetek, valamint a sólyapályához vezető rövid, nem burkolt útszakaszon az út állagára figyeljünk, szükség esetén egymást segítve jussunk a sólyapályához.

Díjazás: Helyezettek részére kupák, más nincs, mindenki érezze jól Magát

Üdvözlettel: Parti Attila, Hegedűs Csaba