Posted on Hozzászólás most!

Látóképi csónakos pergető találkozó/verseny!

(kép forrása Kapitalis.eu)

Kedves Sporttársak!

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy a Látóképi víztározó kezelőjétől engedélyt kaptunk egy csónakos, pergető találkozó/ horgászverseny rendezésére!

Mivel az utóbbi időszakban a folyóink állapota nem igazán teszi lehetővé a pergetést, ezért nagy örömmel konstatáltuk a lehetőséget.
A fentiek alapján, figyelembe véve a pergető versenynaptárban már korábban lekötött versenyek időpontját, ezért a találkozó/verseny időpontja:

2018. január 14-e vasárnap 08:00-14:00.
Gyülekező: 07.00 órakor a Látóképi-víztározó bejáratánál. Csónakok vízre bocsátása ugyanitt.
Nevezési díj: 2.500 ft/fő

Szabályzat
 • Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.
 • A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.
 • A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.
 • A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható.
 • Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos!
 • A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.
 • A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.
 • Elektromos csónakmotor használata megengedett, robbanómotor használata a pálya szűk keresztmetszete miatt NEM megengedett. HALRADAR használata NEM ENGEDÉLYEZETT!
 • A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőt terheli felelősség.
 • A kifogott halat mérését mindenki saját maga végzi, ezért mérőszalaggal rendelkeznie kell a részt vevő csapatoknak!
Nevezési feltétel:
 • 2017. vagy 2018. évre érvényes állami horgászjegy.

Nevezni lehet személyesen a Debrecen Füredi úton lévő Dreamfish Horgászboltban, vagy telefonon:06/30 2073-833 (Parti Attila ), e-mail: partiattila@vipmail.hu, info@dreamfish.hu

Kérjük a nevezőket mindenképpen adjanak meg elérhetőséget.

Nevezési határidő: 2018. január 09-e 18:00 óra.

Amennyiben a pálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (befagy), a verseny nem lesz megtartva, vagy későbbi időpontra halasztjuk.

Díjazás: Nincs, mindenki érezze jól Magát 🙂

Üdvözlettel: Parti Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..